От днес Бургас се присъединява към София, Варна и Силистра на

...
От днес Бургас се присъединява към София, Варна и Силистра на
Коментари Харесай

Черноморието вече е в етап 2 за по-строги Covid мерки

От през днешния ден Бургас се причислява към София, Варна и Силистра на картата на епидемиологичната конюнктура по области. Така Черноморието и столицата към този момент са в жълтия Етап 2 за битка с Covid-19. Той планува носене на защитни маски в градския превоз, в обекти с публично предопределение, търговски или други обекти, които дават услуги на жителите, както и по време на разнообразни просветителни, спортни, научни и културни действия и мероприятия, свързани със скупчване на хора. В Етап 2 се вкарва и условие за недопускане на не повече от 1 човек на 8 м2 в търговски обекти, ограничение на свижданията в лечебни заведения и в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни. Допускат се единствено свиждания при пациенти с болничен престой над 5 дни по преценка на лекуващия доктор. Ограничават се и извънучилищните мероприятия и събирания на деца и младежи. Не се позволява също по този начин разбъркване на възпитаници от разнообразни паралелки. Въвежда се и наложителна регистрация на ежедневния брой отсъстващи възпитаници по медицински аргументи.

Целият Западен район също към този момент е в Етап 2. В зоната влизат Видин, Монтана, Враца, София-град, София област, Перник, Кюстендил и Благоевград. Останалите райони към момента в Етап 1. В него наложително е носенето на маски в лечебни и здравни заведения, обекти за даване на обществени услуги, градски превоз и в други обекти, в които рискът от заразяване е висок. 

 

Данните за 2 август

През миналото денонощие у нас са регистрирани нови 1951 инфектирани с ковид, 10 души са умряли, а 1125 са се излекували, сочат данните на Единния информативен портал.

Направени са 7760 теста ли малко над 25% от изследваните проби са позитивни.

За последните 24 часа в лечебни заведения са признати 189 инфектирани, с което броят на приетите в болница към днешна дата е 1040. 58 от тях се нуждаят от интензивни грижи.

Поставени са нови 2896 дози ваксини.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР